Årets sista matchprofiler – Frida och Martin

Årets sista matchprofiler – Frida och Martin

Ikväll spelar damerna sin sista hemmamatch för säsongen. Matchen är uppskjuten ifrån 1 mars då den skulle ha spelats. Motståndare är Marks HK. Matchens profil denna gång är Frida Börjesson och nedan följer intervjun med henne som fanns i matchprogrammet inför den 1 mars då matchen skulle ha spelats.

Efter att ha sett sin storasyster spela handboll började Frida som åttaåring i Byttorps IF. Det blev ett antal år i Boråsklubben fram till början av gymnasiet då studierna tog för mycket tid och kraft. Efter sju år har hon nu tagit upp bollen igen med Örgryte Handbollsällskap. När Frida inte lirar handboll jobbar hon hos DB Schenker på avdelningen ”Control Tower” i Landvetter med en administrativ tjänst. Fritiden spenderas med familj och vänner.

Snart har du spelat ett år med ÖHS, hur känns det?
– Det har varit en väldigt rolig säsong. Jag har träffat många nya vänner och tycker verkligen att det är jätteroligt att spela handboll igen. Ser fram emot fler säsonger med detta goa gäng!

Hur kom det sig att du började spela med ÖHS?
– En kollega till mig spelar i herrlaget och tipsade mig om att ett damlag skulle startas, efter att jag nämnt att jag var sugen på att börja spela handboll igen. Jag blev då väldigt intresserad, började läsa på och kontaktade föreningen.

Hur går tankarna inför att möta Mark?
– Jag känner mig riktigt taggad! Vi lyckades slå dem sist och skall göra det igen.

Näst sista hemmamatchen för er, hur känns det?
– Lite tråkigt att säsongen snart är över, då jag gärna hade spelat ännu fler matcher!

Ålder: 24 år
Tröjnummer:  9
Position:  Vänster/höger-kant

I herrarnas sista hemmamatch var Martin Andersson matchens profil. Nedan finns intervjun med honom som fanns i matchprogrammet. Herrlaget blev dessutom klara seriesegrare i senaste matchen då de spelade lika mot Crocodiles HF. Nästa år blir det division 4 västra för laget.

Martin började spela handboll när han var i tolvårsåldern. Som barn spelade han uppemot sex olika sporter, men det var handbollen som han fastnade för. Klubben FAIK tränade han med tills han var 18 år, som högst i division tre. När det blev plugg och jobb i Örebro och Stockholm provtränade han för ett par olika lag men han hade svårt att hitta tiden. När Martin flyttade till Göteborg kom handbollssuget igen. Han kom och tittade på en ÖHS-match och det verkade som en gott gäng. Så sedan i våras är det Örgryte Handbollssällskap som gäller. När han inte lirar handboll så jobbar han som servicetekniker på Vattenfall, spenderar tid med vänner och familj, tar en fisketur med båten eller tar en öl.

Hur går tankarna inför mötet mot Bjurslätt?
– På torsdag är det bara vinst som gäller. Och med tanke på att vinst är ett steg mot serieseger så tror jag vi kommer vara väldigt taggade allihopa.

Hur kommer en eventuell serieseger firas?
– Serieseger och vinst kommer att firas med några Pripps om jag känner laget rätt.

Ålder: 24 år
Tröjnummer: 3
Position:  niometer