En tuff premiär med bra publikstöd

En tuff premiär med bra publikstöd

Söndagen 29 september drog säsongen igång med dubbel hemmapremiär för Örgryte HS.

Herrarna inledde kvällen med sin första match i division tre mot Sävedalens HK. På planen syntes en mängd nya ansikten som anslutit till laget nu i höst. Första halvlek var en jämn och svettig historia. I andra halvlek drog dock Sävedalen iväg och slutresultatet blev förlust med 19-26. En tuff start på säsongen, men kanske inte så konstig med tanke på att det en ny sammansättning som ännu inte helt spelat ihop sig. Det var ett revanschsuget gäng som lämnade plan för att ladda om till kommande match tisdagen 2 oktober.

Efter det var det dags för våra damer som mötte Partille IF HK 2. Även damerna hade en ny laguppställning, med ett par spelare som lämnat och tre nya ansikten på plan. Också här inleddes matchen rätt jämt, men snart satte Partille fart. För mycket tekniska fel och bolltapp från ÖHS sida i kombination med ett snabbt och kontringssuget Partille gjorde att siffrorna stack iväg och tillslut landade på förlust med 16-31.

En tuff start för våra lag som nu laddar om för kommande matcher. Något som var desto roligare var allt fint stöd som fanns på läktaren i Lundenhallen. Sittplatserna var nästan fulla under båda matcherna, med supportrar till både hemma och bortalag. På plats var också vår förre ordförande Felix Jonsson som passade på att ta lite snygga bilder. Stort tack för att ni kom och hejade och skapade bra stämning i hallen!

Nästa match för herrarna är borta mot IK Celtic i Valhalla 2 oktober, och damerna är borta mot HK Varberg 2 lördagen 5 oktober.

Foto: Felix Jonsson