Fem nyförvärv till herrarna

Fem nyförvärv till herrarna

Herrlaget är nykomlingar i division 4 och har för att komma väl förberedda inför säsongen valt att förstärka truppen. Vi kan idag presentera fem meriterade nyförvärv som är klara för spel med sällskapet säsongen 2018/2019.

Först ut är William Kjellberg som ansluter från Baltichov i division 2. William är född 1995 och ersätter Oskar Ekdahl som valt att ta en paus från handbollen.

– Det känns väldigt bra att få in en målvakt som vi känner så väl som William mellan stolparna nu när Oskar valt att dra sig tillbaka, säger huvudtränare Mikael Lindqvist som tidigare tränat Kjellberg i Baltichov.

Näste man att ansluta är Aleksandar Miljkovic med ett förflutet som mittnia i HK Eskil.

– En spelare som känns väldigt bra att få in i truppen. Vi känner att vi varit lite för beroende av Dennis Alknäs i vissa matcher men nu vår vi in en till spelare med liknande egenskaper, säger Thomas Hellgren, sportsligt ansvarig i styrelsen.

– Fantastiskt! säger Aleksandar om känslan inför säsongen.

På vänsterkanten ansluter Anton Tennby från Chalmers HK och på nio meter Jens Andersson.

Fredrik Bergqvist assisterande tränare:

– Två spelare som blir väldigt nyttiga för oss då de kan användas på flera positioner och på så vis lyfter nivån.

Sist men inte minst är vi stolta att presentera John Hellberg, en spelare som klubben jagat en tid men som nu tillslut hittat hem. John är ÖIS:are sedan barnsben och har ofta setts till på Östra Stå. Nu har han tillslut hittat hem även på handbollsplanen då han vänder hem till Göteborg från Amo HK i Småland.

– En väldigt bra högersexa och en ÖIS:are. Det känns kanon, kommenterar Thomas Hellgren.

Samtliga spelare är spelklara till kvällens match mot Onsala i Valhalla Sporthall 19.30.

Vi ses!