Målkalas när Örgryte slog HK Brätte i säsongens sista hemmamatch

Målkalas när Örgryte slog HK Brätte i säsongens sista hemmamatch

För sjunde och näst sista gången 2016 drog Örgryte HS på sig tröjorna för match. Denna gång mot BK Brätte i Lundbystrandshallen. ÖHS parkerar som bekant på en förstaplats i tabellen med idel vinster i bagaget. Motståndarna från Vänersborg har haft en säsong med blandade resultat och låg inför matchen på en sjundeplats i tabellen.

Matchen inleddes jämt med en hel del slarv från hemmalaget och det såg länge ut att bli en oviss historia då lagen följdes åt upp till 5-5. Då fick Örgryte ordning på försvarsspelet och kunde med detta som utgångspunkt kontra sig till ett antal enkla mål och när domaren blåste i pipan för halvtidsvila visade resultattavlan 19-7. En betryggande ledning för ett hemmalag som då fått ordning på det mesta såväl bakåt som framåt.

Andra halvlek blev mest en transportsträcka för ett hemmalag som höll fokus hela vägen in över mållinjen och kunde fokusera på att dryga ut sin målskillnad. Mål som lär bli viktiga när tabellen ska summeras i vår.

Slutresultatet skrevs till 39-17 och nu har ÖHS bara en match kvar innan juluppehållet. Bortamatch mot Kvibergs HK nästa söndag i Prioritet Serneke Arena.

Vi ses då!