Matchreferat dubbelarrangemang ÖHS, 10/11-2019

Matchreferat dubbelarrangemang ÖHS, 10/11-2019

En rödblå högtid

Gratulerar på dagen pappa Stefan och alla ni andra fantastiska pappor därute. Vad skulle vi gjort utan er? Samt extra rödblå kärlek till ni mammor som tvingats axla även den rollen, detta är er dag också. Och hur celebrerar vi detta bäst? Jo självklart med ÖHS och dubbelarrangemang, vilken söndag! Herrarna tog sig an Rya HF och efter detta var det dags för damerna mot Baltichov.

La prima matcho, herrarna mot ett obesegrat Rya. Det var ett taggat rödblått läger som haft en uppladdande helg och INTE varit ute och ränt både fredag och lördag. Och som det syntes, vi inleder med tre mål efter lika många minuter spelade. Förra matchens storskytt, Tobias Stridh a.k.a. Fågel Fenix, inledde målandet tätt följt av Forssell och Arvid. 2-0 målet kom efter en lurig nickassist signerad Fenix och sambatakterna ekade över hela Lunden. Sedan kom Ryas första kasse men som snabbt besvarades med en läcker assist från Fred som skapade 4-1. Detta tätt följt av en fin räddning från matchens profil som ledde till 5-1 från ytterligare en kontring av Forssell. Tidigare nämnda takter verkade dock väckt liv i Ryas nummer 14 som efter att ha gjort de vitas första mål smällde in två till. Som tur var så verkade den väckarklockan även hörts av herr Stridh som efter en kort snooze dunkade in två snabba även han och vi har 7-3 till ÖHS efter tio minuter. Det där med väckarklocka var ett återkommande fenomen i kvällens första match och nu krävdes det en rejäl sådan. Hampus försökte klinga igång den genom att stänga kontring, linjeavslut och till sist en straff men föga hjälpte det. Tillslut, efter tre Rya-mål till 9-7, då vaknade nummer 35. Klockan stod på 19:32 när det small till första gången och sen vart det nyårsafton. Vi avslutar första halvlek med ledning 16-11 efter sju(!) raka mål av Arvid och om han var mätt där, nej då…

Vi startar andra halvlek i samma stil som första och Blidberg dunkar in två, Stridh och Skalstam gör varsitt. Flikar in en snabb rättelse här från förra referatet då jag felaktigt anklagade Blidberg för matchens utvisningsblunder när det var Simson/(Du)Fred som stod för detta, sorry. Rya reducerade sen till 20-12 men då kom tre nya ÖHS-mål och Rya tvingas till timeout. 23-12 efter 37:19. Anton Alcén (riktigt bra efternamn) fick visst liv i sina grabbar och hämtade igen sex bollar. Då var det Åhnbrinks tur att dunka ner det gröna och efter det så kilade Forssell in två snabba tätt följt av dagens styrkedemonstration. Herez gör ett av hundra täck, får tillbaka bollen och sen vart det enkelspårig raksträcka mot gästernas mål och vi har 30-21 till ÖHS. Rya får in tre tröststrutar fram tills spiken hamras ner i kistan av ingen mindre än Tobbe S.

Matchens plus: Arvid Jörstams hela FJORTON pinnar helgen till ära, Herez mäktiga uppvisning bakåt med bl.a. ett trippeltäck som får krönas med ett omställningsmål av rang och självklart Hampus Månsson.
Matchens minus: Passkontrollen på tåget från KPH samt undertecknad som inte lyckas trycka in Forssell i kategorin ovan men försvarar mig med att vi blivit vana vid det här laget…
Matchens frågetecken: Vad som skett på de tre träningarna som varit sedan senaste matchen, orkar inte med Lundbystrand-gate…

 

Match numero due, ÖHS damer mot Baltichov. Ett lag som kommer in med liknande siffror i tabellen som ÖHS, en vinst och tre förluster med liknande målskillnader, en match som skulle kunna bli riktigt spännande på pappret. Efter en stark bortavinst mot Härryda senast klev man in i kvällens drabbning med självförtroendet på topp. Jag hade kunnat författa ihop ett referat likt det ovan men det hade inte varit en speciellt intressant läsning, anledningen till detta stavas Jenny Malmsten. Efter att endast ha släppt in tolv mål i förra matchen, ETT i andra halvlek, så var det en sista utpost i storform för de rödblå. Och ja, det tog till minut 20 innan nollan spräcktes till ställningen 6-1 och Jenny har tagit 29 av 31 bollar när signalen går för halvlek. Vi snackar 93,54 i räddningsprocent. Det hade lett till en förstaplats i SHLs målvaktsliga förra säsongen. Förstår ni eller? Tänkte gå för två snabba cheese i halvlek då det kändes som att jag befann mig i Scandinavium för en stund. Kanske fanns ett visst samband med att hon var gammal lagkamrat till flera i motståndarlaget?… fast nej, oavsett förkunskaper om motståndarnas skott så var ÖHS-målvakten på topp och ska ha beröm därefter.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt och försvaret, som stannar på 6-0 idag, gör ett gediget jobb för att hjälpa den rödblå muren. ÖHS visar också upp ett riktigt piggt kontringsspel där Cornelia fortsatte på spåret från förra matchen. Hon landar tillslut på sex kassar och är matchens storskytt. Innehavaren av den titeln från förra matchen, Julia Hultgren, står för tre strutar och det gör även Isabel och Dahlin. Andra halvlek var relativt bekväm och ÖHS leder med femton när klockan står på 24:19. Slutsiffrorna skrivs till 21-7.

Matchens plus: Jenny Malmsten, vem annars. Har 25 av 30 i andra och landar på 88,5 i räddningsprocent, helt otroligt. Även sekretariatet gjorde en fläckfri insats med Malte bakom spakarna, stor eloge.
Matchens minus: Finns inte mycket att klaga på, skulle kunna vara Jenny som inte ens höll nollan första 30… Möjligen att laget, när de inser att de kan spräcka förra matchens siffra på 21 mål verkar jinxa sig själva och lyckas inte göra något mer mål resten av matchen.
Matchens frågetecken: Samtliga på plats som inte smakade på det nybakta i cafét, herregud vilken miss ni gjorde.

 

Herrarnas nästa match är nu på söndag 17/11 i Valhalla, avkast 14:00 mot IK Nord. Damernas nästa är också nu på söndag, avkast 19:45 i Torslanda Sporthall.
Tills dess, ha det gott.
/Victor Monchi