Matchreferat från hemmadebuten i Lundenhallen

Söndagen den 18 november flyttade ÖHS in i nya hemmaarenan Lundenhallen. Det var en bra uppslutning på läktaren då båda våra representationslag spelade matcher. Det såldes fika och lottades ut en matchtröja under kvällen.

Både herrar och damer mötte lag från RIK, två gäng med hög medelålder men också mycket erfarenhet. Herrarna var först ut mot OLDRIK. Det blev en jämn match och kanske var inte det så konstigt med tanke på att båda lagen var obesegrade inför mötet. Sällskapet var ändå stråt vassare i första halvlek och ledde rättvist med 13-9 i paus. I andra halvlek jobbade dock OLDRIK ikapp och tio minuter in i andra halvlek var ställningen 16 lika. Matchen var smågrinig och det märktes att båda lagen ville vinna. ÖHS drog ifrån i sista kvarten och vann till slut matchen med 24-20.

Efter herrarna var det dags för damerna. Matchens motstånd stor RIK 2 för, ett gäng där ett par säkert har spelat handboll sedan innan några av våra tjejer föddes. RIK började starkt och hade ledningen med 2-8 i paus. Första halvleken bestod av många träffar i målramen från de rödblå. Det bjöd dock också på ett fantastiskt mål från Alexandra Funke på slutsignalen när hon drog ett stående frikast genom muren rätt upp i krysset. I andra halvlek hade ÖHS ställt in siktet och började riktigt bra. Med fem minuter kvar av matchen stod det 10-14 och det var liv i matchen. Tyvärr gick inte de sista fem minuterna ÖHS väg och med ett par straffmål från RIK slutade matchen till slut 10-19.

Stort tack till alla som kom och hejade på våra lag!

Nästa match för damerna är borta mot Backa HK Sharks lördagen den 24/11 kl 16.45 i Skälltorpskolan. Nästa hemmamatch för damerna är den 2/12 kl 16:30 då Crocodiles kommer på besök i Lundenhallen.
Herrarna har sin nästa match först den 2/12 kl 16:45 då de spelar borta mot BK Heid i Heidhallen. 16/12 är det dags för dubbelmatch igen då herrarna börjar mot HK Kelt kl 16:30 och damerna spelar 17:45 mot Stenungsunds HK 2.