Matchreferat Härryda HK – ÖHS dam

Matchreferat Härryda HK – ÖHS dam

Idag 27 oktober tog Örgrytes damer sin första vinst för säsongen borta mot Härryda KH, och de gjorde de med besked. 12-21 landade slutresultatet på.

Det märktes redan från start att det var ett taggat gäng som kom till Landvetter Idrottshall söndag förmiddag. En stabil trupp med dubbelt upp på varje position förutom målvakt. De första minuterna turades lagen om att göra var sitt mål, men när det gått fjorton minuter stod det 3-5 till ÖHS som efter det fortsatte att dra iväg. I halvlek stod stod det 7-11. Andra halvlek fortsatte Örgryte ännu starkare och släppte bara in fem mål men gjorde själva ytterligare tio, och kunde därmed glädjas över sina första två poäng.

Spelet på niometer var riktigt starkt. Snabba enkla mål avlöste varandra, men de bjöds också på flera snygga övergångar. Bland höjdpunkterna hittar vi bland annat ett snyggt kontringsmål av Cornelia som precis är tillbaka på plan efter att ha fått barn, ett par snygga inspel till Åsa och Isabel på linjen, en straffräddning av Jenny i mål. Även försvaret var vaket denna match, där flera av spelarna gick ut och låste motståndarna. Det spelades både 6-0 och 5-1 försvar med framgång. Vi fick ett par straffar och tvåminuter mot oss, bland annat två underliga utvisningar under slutminutern. Men det kunde inte stoppa ÖHS. Den som stod för flest mål var Julia Jultgren, en av höstens nyförvärv som gjorde en riktigt stark match.

Sammanfattat var det en match med mycket kämparglöd. Istället för att falla in i motståndarlagets takt så spelade man sitt spel och gjorde det man planerat. Man körde fullt öhs helt enkelt!

Uppställning
Julia Hultgren, 5
Elma Zukic, 4
Anna Sandgren, 4
Sandra Kolehmainen, 3
Isabel Meister, 2
Cornelia Söderström, 1
Åsa Edlund,1
Elin Sjöberg, 1
Frida Börjesson
Mikaela Morberg
Carolina Rosendahl
Elin Carlsson
Jenny Malmgren (mv)

Tränare: Adriana Lica och Ronald Sandgren (ass)