Matchreferat IK Nord – Örgryte HS Herr, 17/11-2019

Matchreferat IK Nord – Örgryte HS Herr, 17/11-2019

Namn: HB Loir 1
Termin: HT19
Sön 17 nov 2019
14:00 – 15:15
Sal: Valhalla A

Kurskod: ÖHS1604
Kursansvarig: Henrik Åhnbrink & Fredrik Bergqvist

Skämt åsido. Det är ett obesegrat gäng serieledare i blått och vitt som tar emot våra rödblå herrar i Valhalla, månan före veckan före dan före dan före dopparedan. Det var spänt och lite smånervöst, i alla fall från mitt håll, men något sådant hade inte matchdeltagarna tid för. Matchen blåses igång och det smäller till direkt. ÖHS inleder målskyttet via John H från H6 efter 47 sekunder sedan får vi se tre gula kort på lika många minuter samt ett straffmål från Nord. Okej tänkte man då, är det Valkyria för kropp och sinne som gäller? Klockan 14 på vilodagen? Usch och fy…

John Johns inledning på matchen var ett smakprov på vad som komma skall från vår briljanta sexmeters-uppställning. Vid 16:20 har vi ledning med 5–8 efter sex mål från kanter och linje (dålig bredd…). Matchen fortsätter att svaja fram och tillbaka med två reduceringar från hemmalaget, fyra raka från ÖHS och sen två nya samt timeout från Nord. Klockan står nu på 25:22 och ställningen är 9-12. Domaren blåser igång igen och lagen följs åt i protokollet. Vi får även en rödblå timeout innan halvlek som leder till två raka kassar och vi tar paus till 11-15.

Det är någonting med den här nya ledarduon och ihopsnack. Är det inte halvtid så är det time out men något är det som händer. Är det någon good cop/bad cop-grej som pågår (svårt att se vem som är den snälla dock…)? Åhnbrink i kilt och långt yvigt hår som vrålar? Ingen aning men effekt ger det och Sir Alexs slutminuter har fått konkurrens.

Vi startar halvleken med fyra bollars ledning, efter sju minuter in i andra så leder vi med det dubbla. När sambatåget avgick för andra etapp så stod en vagn tom. Vi ångar på och när sexmetarna dominerade i första så ville inte skyttarna vara sämre. En återigen levererande Fenix Stridh bombar på medan Fred och Isak snurrar upp försvarande lag bort till Donken. Trion skrapar ihop hela tolv mål på sexton minuter, vi har 16-26 och det känns ändå ganska tryggt detta. Tidigare nämnda finessduo killar in ytterligare två var och vi ser ut få med oss en tiomålare. ÖHS ledarstab slänger in det gröna timeout-kortet vid 52:02. Det görs ett vanligt kantbyte och snackas lite gött tänker undertecknad, men ack så fel man alltid ska ha… Viktor Fåglund stänker in sitt första mål 53:33 och matchen tuggar vidare. Sen gör Isak mål, Fred gör mål och klockan går. Minut 56. Sen vet nog ingen riktigt vad som händer. Hade vi sambon på läktarn? Släkten från fjärran på besök? En heads up till tränarna? Ingen vet, men på matchens sista tre minuter har herr Fåglund dunkat in fyra kassar och vi går i hamn med fjorton mål till godo, tack för det.

Matchens plus: Isak Källgren och William Fred, man blir alldeles varm när man ser er krigarlira. Stridh blir matchens storskytt även denna eftermiddag och försvaret med målvakt (denna gången Wille K) gör det lysande. Forssell, som en klippa i stormen att luta sig mot.
Matchens minus: Återigen Åhnbrinks uteblivna minuter. Visst, ädelt av dig att låta gubbarna spela men några minuter kan du väl ändå bjuda på…
Matchens frågetecken: Nordliga målets slipning på ramverket, så många bollar kan inte leta sig bort från nätet…

Nästa gång vi ses är det nytt dubbelarrangemang i Lundenhallen innehållandes två möten med Torslanda, herrarna 18:10 och damerna 19:30. Ses där!