Matchreferat Kv IK Sport C – Örgryte HS Damer

Foto: Sofia Sinnerstedt

På ondagskvällen åkte Örgryte HS damer in till Valhalla för att möta Kv IK Sport C på bortaplan. Örgryte kom med säsongens största trupp då hela 14 spelare var med. Ny i truppen var Emely Stegemann som gjorde sin debut i Sällskapet. Rebecca Sinnerstedt var också med på plan för första gången sedan skadan i premiärmatchen i höstas.

Örgryte började matchen bra genom att Martina Lundblad snodde bollen av det grönklädda hemmalaget och enkelt gjorde 0-1. Alexandra Funke fick sedan till en kanonträff och utökade ledningen till 0-2. Sen vaknade hemmalaget till och efter 6.30 spelade minuter var det kvitterat till 2-2. Alexandra Funke fick minuten senare på nytt chansen att göra mål och gav ÖHS tillbaka ledningen. Sen blev spelet lite stillastående då inget hände förrän i minut 14 då hemmalaget kvitterade till 3-3. Martina Lundblad fick sedan bollen snyggt inpassad till sig på linjen och kunde ge Sällskapet ledningen på nytt. Efter 17 minuter gick ÖHS upp i en ny tvåmålsledning då de fick till en riktigt lyckad övergång mellan Anna Sandgren och Alexandra Funke som gjorde Elma Zukic helt fri att göra 3-5. Kv IK Sport hade sedan en bra period då de gjorde två raka mål. Halvleken avslutades med att Anna Sandgren fick en utvisning med en och en halv minut kvar och i det rödblåa anfallet efter fick ÖHS straff som Alexandra Funke enkelt satte. Halvleken slutade 5-6 och en rödblå ledning.

Andra halvlek började inte lika bra för ÖHS. Kv IK Sport kvitterade i andra minuten. Elin Carlsson gjorde mål i anfallet efter och ÖHS tog ledningen med 6-7. Den efterföljande perioden i matchen var inte bra sett med rödblåa ögon. Hemmalaget gjorde fem raka mål, varav ett på straff och tre identiska mål från deras vänsternia som ÖHS försvar hade svårt att få tag på. Efter 11 minuter och ställningen 11-7 åkte Elin Carlsson på två minuter efter tröjdragning. Istället för att deppa ihop gjorde ÖHS ett krafttag för att komma tillbaka. Elma Zukic gjorde två raka mål och reducerade till 11-9 och efter 15 minuter var ÖHS nästan ikapp när Alexandra Funke satte 11-10. Närmre än så kom tyvärr aldrig ÖHS för sedan vaknade hemmalaget till och gjorde på nytt fem raka mål och ÖHS hade svårt att få till anfallsspelet. Efter 20 minuter snyggade Jenny Garplid till siffrorna lite och reducerade till 16-11. Minuten senare fick hemmalaget en utvisning och ÖHS fick straff. Martina Lundblad satte straffen enkelt. Matchen avslutades med att hemmalaget gjorde två mål till och ordnade så att matchen slutade 18-12. Örgryte var med fram tills det var 10 minuter kvar av matchen men sedan tappade man tyvärr det.

Nästa match för damerna är hemma mot Hovdamerna på torsdag den 8/2 kl 20.30. Innan damerna spelar herrarna hemma mot Hovherrarna kl 19.30. Vi hoppas att många kommer och stödjer våra två lag när Lerum kommer på besök. Innan hemmamatchen på torsdag spelar herrarna borta mot Göteborgs Finest IK, detta sker imorgon fredag i Valhalla A kl 20.30.

Laguppställning
4 Alexandra Funke 4 mål
5 Elma Zukic 3 mål
6 Martina Lundblad (K) 3 mål
7 Cornelia Lidén
8 Rebecca Sinnerstedt
9 Frida Börjesson
10 Anna Sandgren
11 Jenny Garplid 1 mål
12 Amanda Johansson (Mv)
13 Jenny Olofsson
14 Mikaela Jensen (Mv)
15 Elin Carlsson 1 mål
17 Jannike Hallonqvist
18 Emely Stegemann