Möt profilerna från senaste matchen

I vår matchprogram har vi alltid en matchens profil. Vi tänkte att det var dags att presentera dessa profiler även online. Först ut är profilerna från går dagens matcher. Herrarnas profil var Anton Blidberg och damernas profil var Jannike Hallonqvist.

Anton Blidberg började spela handboll som sexåring i Baltochov. Där hann han med att spela i alla ungdomslagen plus herrarnas A-lag i division 2 i fem till sex år, tills han började spela med ÖHS istället, en klubb han säger att han drömt om att spela i. När han inte är på handbollsplan så umgås han med sin flickvän, vänner och familj. Men framförallt så spelar han tennis.

Hur känns det att spela med ÖHS?
Rena rama drömmen.
Hur kom det sig att du började spela med ÖHS?
Jag har alltid varit ÖISare och kände att det var det rätta steget för mig.
Hur känns det att möta ditt gamla lag?
Bara vi vinner så känns det bra ;).
Om ni vinner idag, hur kommer du fira då?
Pussa klubbmärket
Ålder: 22 år
Tröjnummer: 19
Position: Mittsexa

 

 
Jannike Hallonqvist har spelat handboll av och till sedan hon var 11 år gammal och hunnit med att avverka en del klubbar. Karriären startade, som för många andra, i Sävehof. Där hamnade hon på högerkanten och har stannat kvar där sen dess. Under tiden i A-flickor bytte hon klubb till Baltichov. I Lerumslaget blev det en säsong innan hon hamnade i Heid. Efter Heid blev det ett litet uppehåll innan det blev spel i både RIK och Warta. Men nu är det ÖHS som gäller, dessutom tränar hon 12-åringar i Önnered så det är mycket handboll. När Jannike inte håller på med handboll arbetar hon på ett rederi och är engagerad politiskt.

Du är en av originalspelarna i damlaget, varför blev det ÖHS?
– En gammal handbollskompis hade fått frågan av Dannis Alknäs i herrlaget och så frågade hon mig och jag tyckte det lät spännande och som en utmaning.
Vem är din handbollsförebild?
– Bella Gulldén, jag spelade med henne i ungdomsåren, det finns få som har ett spelsinne som henne. Hon kunde göra de allra sämsta spelarna till dugliga. Hon är absolut en av de jag ser upp till, framförallt har hon fötterna på jorden fortfarande.
Om ni vinner idag, hur kommer du fira då?
– Om? Vi skall vinna de finns inget annat i min värld. Jag skall fira med att inte vara allt för självkritisk mot mig själv. Samt att vi verkligen är värda en vinst, vi har varit så nära i så många matcher men inte riktigt fått till det. Men det känns efter ett par riktigt bra träningar som att det vänder för oss nu, så jag tror verkligen på den här matchen.
Ålder: 28 år
Tröjnummer: 17
Position: högersexa