ÖHS damer tog sin första bortaseger

ÖHS damer tog sin första bortaseger

En regnig och mörk tisdagskväll begav sig Örgryte HS damlag till Arenahallen i Mark för att möta Marks HK i säsongens andra bortamatch.

Mark började med att ta ledningen efter två minuter. Elma Zukic kvitterade i anfallet efter. Mark åkte strax efter på en utvisning och ÖHS fick straff som Martina Lundblad tog men missade. Mark tog chansen och gjorde två raka mål och ställningen efter nio minuter var 3-1. Cornelia Lidén reducerade till 3-2 direkt efter och sen gjorde Mark två raka mål igen och gick upp till ledning med 5-2. Elma Zukic gjorde sen sitt andra mål till 5-3 efter 10:50. Cornelia Lidén hittade snyggt in till Isabel Meister på linjen som vräkte in 5-4. Mark gick efter 14 minuters spel upp till en ny tvåmålsledning och ÖHS gjorde ett målvaktsbyte och in kom Amanda Johansson. ÖHS fick sedan en ny straff som Cornelia Lidén gjorde ett försök på den här gången men även hon sköt utanför. Efter 17:30 fick Jenny Olofsson göra sitt första mål i matchen då hon reducerade till 6-5. I anfallet efter gjorde Mark 7-5 innan Elma Zukic reducerade till 7-6. Domaren blåste för tredje gången straff till ÖHS och denna gång gjorde Martina Lundblad inget misstag när hon satte kvitteringen för Sällskapet. Martina Lundblad satte sedan själv även 7-8 då ÖHS tog ledningen för första gången i matchen. Mark gjorde sedan två raka mål och återtog ledningen med ett mål. Jenny Olofsson gjorde ett andra mål i matchen och kvitterade till 9-9. Det sista som hände i halvleken var att Cornelia Lidén spelade in till Martina Lundblad på linjen som satte 9-10 för ÖHS som kunde gå till pausvila med ledning i matchen.

Andra halvlek började med att Elma Zukic satte 9-11 till ÖHS och i anfallet efter reducerade Mark till 10-11. Sedan följde två identiska ÖHS-anfall där Jannike Hallonqvist fick bollen på vänsterkanten och passade in till Martina Lundblad på linjen. I första anfallet fick Martina inte riktigt tag på bollen men i det andra fick hon det och gjorde 10-12. Sen var det dags för domaren att blåsa straff till ÖHS igen och ny utvisning till en spelare i Mark, denna gång för en protest. Elma Zukic tog den och satte sitt femte mål för kvällen. Jannike Hallonqvist fick sedan ett friläge och kunde enkelt lägga in 10-14. Mark fick efter det sin första straff men Mikaela Jensen, som var tillbaka i mål, gjorde en snygg räddning och ÖHS kunde istället gå upp i en femmålsledning när Cornelia Lidén satte 10-15 ifrån vänsterkanten. Mark fick sedan lite energi och gjorde två mål på raken innan Alexandra Funke gjorde en snygg genombrytning och satte 12-16 till ÖHS. Mark reducerade snabbt till 13-16 innan Alexandra Funke fick en ny chans och satte sitt andra mål för kvällen. ÖHS släppte sedan in två raka mål och det blev några väldigt spännande slutminuter. Cornelia Lidén hittade in till Isabel Meister på linjen som också fick bli tvåmålsskytt i matchen. I anfallet efter gjorde Mark 16-18 och när det var fyra minuter kvar av matchen fick Mark en straff och reducerade till 17-18. De sista fyra minuterna försökte båda lagen att avgöra matchen men ingen gjorde något mer mål. ÖHS fick en chans att punktera matchen med bara ett par sekunder kvar men Marks målvakt räddade och satte igång en kontring som Cornelia Lidén stoppade och blev utvisad. Matchen avslutades med att Mark fick ett avstämt frikast vid mittlinjen och ett rött kort till en spelare som ville flytta tillbaka klockan några sekunder. Frikastet gick precis över målet och ÖHS tog sina första två poäng på bortaplan för den här säsongen.

3 Isabel Meister 2 mål
4 Alexandra Funke 2 mål
5 Elma Zukic 5 mål
5 Martina Lundblad (K) 4 mål
7 Cornelia Lidén 2 mål
9 Frida Börjesson
10 Anna Sandgren
12 Amanda Johansson (MV)
13 Jenny Olofsson 2 mål
14 Mikaela Jensen (MV)
17 Jannike Hallonqvist 1 mål