VI ÄR ÖRGRYTE HANDBOLLSSÄLLSKAP

Tanken om en handbollsförening för ÖIS:are föddes på bussen till en bortamatch, den fick fart på en bensinmack någonstans mellan Sölvesborg och Göteborg och den realiserades i närheten av Balders Hages lokal i april.

Säsongen 16-17 hade ÖHS ett A-lag för herrar som startade i division sex västra. Laget gick i princip obesegrade genom säsongen och vann serien överlägset och har sen dess vunnit varje serie de spelat i så säsongen 19-20 spelar de i division 3 västra. Inför säsongen 17-18 startades också ett damlag som spelar i division fem västra. Just nu spelas hemmamatcher i Lundehallen och Lundbystrandshallen. Vill sedan medlemmarna ha ungdomslag är det ingen omöjlighet att föreningen växer i rödblå anda. Även om Örgryte Handbollssällskap ännu inte är en del av alliansföreningen Örgryte IS kommer den att verka i Wilhelm Fribergs anda. Ledorden ”En sund själ i en sund kropp” gäller även hos oss och det är med utgångspunkt i detta vi valt att låta vår lagkapten bära den regnbågsfärgade armbindeln och det är därför vi bär bilden av Dawit Isaak på våra tröjor.

Anledningen till att föreningen nu heter Örgryte Handbollssällskap och inte Örgryte IS Handboll och är en del av alliansföreningen Örgryte IS beror på att en stadgeändring krävs i Örgryte IS för att det ska bli möjligt. Givetvis jobbar vår nuvarande styrelse för att så ska bli fallet och diskussioner med medlemmar för Örgryte IS alliansstyrelse har redan inletts. Tills dess är vi Örgryte Handbollssällskap. En förening som är till för medlemmarnas och supportrarnas skull. Föreningen kom till för att en samling supportrar ville att den skulle finnas till och vi kommer därför verka i den andan.

I våra stadgar står följande: ”Föreningens huvudsyfte är att att bedriva idrottsverksamhet i syfte att utveckla handbollsspelare samt ge förutsättningar för en levande supporterkultur kring representationslagets matcher.” Detta innebär att vi kommer göra allt vi kan för att underlätta för de som vill skapa stämning i samband med våra matcher. Vi kommer, när vår ekonomi tillåter försöka ge bidrag till de som vill skapa en levande supporterkultur kring våra matcher. Givetvis kommer vi också verka för att alla ska ha råd att gå och se våra matcher. Det inträde vi kommer ta under året är helt och hållet frivilligt.

Så ta chansen nu alla rödblå vänner, länge har vintrarna inneburit en lång intetsägande väntan på fotbollssäsongens start. Nu kan du istället spendera denna tid med att se en ny del av världens vackraste sällskap växa upp till något stort.

Framåt sällskapet!

DAWIT ISAAK

Givetvis sympatiserar vi med med rödblå vän Dawit Isaak som sedan 2001 sitter fängslad utan rättegång av regimen i Eritrea. Dawit är den ende svensk som av Amnesty International utsetts till samvetsfånge.

Att vara samvetsfånge innebär att man sitter fängslad på grund av sina åsikter, sin hudfärg, etnicitet, språk, sexuell läggning eller tro. Detta trots att man inte brukat eller förespråkat våld.

Örgryte Handbollssällskap kommer spela med symbolen för ”Free Dawit” på tröjorna för att uppmärksamma fallet och se till att vi aldrig glömmer kampen för vår rödblå vän. Läs mer om Dawit på freedawit.com

VÅRA STADGAR

Läs föreningens stadgar här. Stadgarna antogs vid det första årsmötet.

Örgryte Handbollssällskap

Grundat

2016